Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Nose Work

Nose Work sopii kaikille koirille ja ohjaajille, rotuun tai ikään katsomatta. Koira saa mukavaa aktivointia ja useimmille koirille nenän käyttäminen on rauhoittavaa toimintaa ja sen on todettu parantavan koiran hyvinvointia. Laji ei vaadi koiralta tai ohaajalta mitään erikoistaitoja ja sitä on helppo harrastaa vaikka ihan omassa kodissa! Mielekästä puuhastelua koiralle myös niinä päivinä kun itse olet esimerkiksi kipeänä.

Lajia voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi tai kilpailuihin tähdäten. Nose Workiin kuuluu laatikkoetsintä, sisäetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä.

 

Kokeile Nose Workia!

Kurssi kestää yhden kerran ja sinä aikana pääset koirasi kanssa tutustumaan laatikkoetsintään ja eukalyptuksen hajuun. Tule testaamaan miten koirasi nenä työskentelee. Kurssin hinta 22e ja mukaan mahtuu neljä koirakkoa.

Tämän kurssin maksuun ei valitettavasti voi käyttää liikuntaseteleitä, ne käyvät maksuksi vain dobo- ja agilitykursseihin.

Ilmoittautumisjärjestelmässä on aina ajantasainen tieto, näet tilanteen klikkaamalla kurssin linkkiä alla.    

Ti 9.1. klo 19.00 Kokeile Nose Workia! 
Ti 6.2. klo 19.00 Kokeile Nose Workia! 
Ma 12.2. klo 15.00 Kokeile Nose Workia!
Ti 6.3. klo 19.00 Kokeile Nose Workia!   

    

Nose Work - Alkeiskurssi

Tällä alkeiskursilla opetetaan koiria tunnistamaan eukalyptuksen haju ja liittämään siihen jokin ilmaisu, esimerkiksi maahanmeno, istuminen, haukkuminen tai katsominen. Kurssilla hajua etsitään laatikoista sekä myös koulutustilaan piilotettuna.

Tämän kurssin hajuna käytetään eukalyptusta, joka on myös se haju, joka on käytössä kilpailujen ensimmäisessä luokassa. Jos haluaa lisää haastetta ja edetä lajissa eteenpäin, niin harrastukseen mukaan tulevat myös laakerinlehti ja laventeli. Näitä hajuja ei kuitenkaan vielä tällä kurssilla opetella. Meiltä voit myös ostaa Nose work hajuja!

Kurssi kestää viisi kertaa ja mukaan mahtuu neljä koirakkoa. Kurssin hinta on 130€.   


Ti 9.1. klo 20.00 Nose Work -alkeiskurssi  
Ke 10.1. klo 19.00 Nose Work -alkeiskurssi   
Ma 15.1. klo 17.00 Nose Work -alkeiskurssi 

Ti 13.2. klo 18.00 Nose Work - alkeiskurssi

 

Nose Work - Jatkokurssi
Tällä kurssilla jatketaan harjoittelua Eucalyptuksen hajulla. Kurssilla panostetaan ilmaisuun ja tarkkuuteen. Hajuja etsitään monipuolisista piiloista ja eri korkeuksilta. Osa kerroista pidetään säätilan salliessa (pakkasraja 10 astetta) myös ulkona.
      
Ti 16.1. klo 16.00 NW-Jatkokurssi (vain joka 2. viikko)     

  

Nose Work - Jatkokurssi 2
Kurssi jatkokurssin käyneille.
 

Su 21.1. klo 12.00 Nose Work -jatkokurssi 2 Kurssi vain 4 kertaa 

 

Nose Work yksittäiset treenikerrat

Ti 12.12. klo 18.00 Nose Work: Joulutreeni
Ti 19.12. klo 18.00 Nose Work: Joulutreeni

 

Nose Work - Ulko- ja ajoneuvoetsintä
Kurssi pidetään kokonaisuudessaan ulkona. Hajuja etsitään ulkona eri piiloista ja myös ajoneuvosta. Koiralla tulee olla selkeä ilmaisu tälle kurssille tultaessa. Huomioithan kurssille  ilmoittautuessasi koirasi rajoitukset treenata talvella ulkona, pakkasraja 10 astetta.

 

 

 

 

Nose Work - epävirallinen hajutesti

Tule kokeilemaan Kompassin omaan hajutestiin löytääkö koirasi euckalyptus- hajun.

Hajutesti varmistaa, että koira tunnistaa 1. koeluokassa käytettävän eucalyptus -hajun. Testi arvioidaan hyväksytty/hylätty. Testiin ei ole ikärajaa. Testi on epävirallinen, eli tulosta ei kirjata koekirjaan eikä osallistujan täydy olla yhdistyksen jäsen. Hajutesti on laatikkoetsintä. Testi suoritetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Hinta 10€. 

 

Su 18.3. klo 13.00 Kompassin hajutesti
Su 18.3. klo 14.00 Kompassin hajutesti

 

Kouluttajana kaikilla Nose Work -kursseilla toimii Laura, ellei toisin mainita.