Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Olen Saara Kattainen, kolmekymppinen koiraharrastaja Porvoosta.

Laumaani kuuluu kaksi bordercollie-urosta, bc-narttu ja pitkäkarvainen collie-uros. Harrastuksiimme kuuluu agility, paimennus, toko, tunnistusjälki ja erilaiset veto-lajit. Koiria minulla on ollut 15 vuoden ajan ja olen tehnyt töitä myös kodinvaihtajien ja ongelmakoirien parissa. Lisäksi olen ollut myös ulkomailla kenneltöissä. Ensimmäinen koirani oli virallinen kuulokoira, jonka itse koulutin. Olenkin siis ehtinyt kerätä jo runsaasti monenmoista kokemusta koirista ja niiden kouluttamisesta.

Olen koulutukseltani maisteri, pääaineena riistaeläintiede. Teen jatko-opintoja tällä hetkellä ja olen opiskellut  kotieläintieteestä sivuaineen ja nyt myös koirien/kissojen ravitsemusta. Opiskelen paraikaa myös pieneläinhoitajaksi koirahieronnan osaamisalalta.

Agilityssä minulle tärkeintä on se, että sekä koira, että omistaja osaavat pitää hauskaa yhteisen harrastuksen parissa. Kuitenkin, jotta laji voi olla hauskaa, koiran tulee olla osaava, estevarma ja motivoitunut. Alkeisopetuksessa näihin seikkoihin tuleekin minusta panostaa kunnolla.