Saila Rappumäki
Tiimiläisen esittely
Olen Saila Rappumäki, aloittanut Kompassilla syksyllä 2019 tokokoulutusten parissa. Tällä hetkellä minulla on kaksi koiraa, 4/2017 syntynyt cockerspanieli Voltti sekä 5/2019 syntynyt sileäkarvainen noutaja Tempo. Tokoon hurahdin 13-vuotiaana ensimmäisen koirani, kultainennoutaja Sandran kanssa, ja vuosien varella kokeilimme yhdessä monia muitakin lajeja junior handlerista verijälkeen. Sandran kaveriksi tuli myöhemmin flatti Aidan, joka jatkoi tokoilua, ja Aidanin kanssa harrastelimme ilman kisatavoitteita mm. noutajien lajeja, agilityä sekä vetolajeja. Aidanin kanssa aloitin myös koiratanssissa kisaamisen, ja tokon ohella se onkin muodostunut minulle erityisen rakkaaksi lajiksi. Voltin kanssa olen tutustunut spanielien metsästyskoulutukseen, joka onkin aivan oma maailmansa, ja koiralle luonnollisesti ihan lempparijuttuja. Temposta toivon kaveria toko- ja tanssikehiin, ja lisäksi tietysti rodunomaisiin lajeihin - aika näyttää, mitä pojasta tulee!

Koulutan koiria positiivisin menetelmin, ja Voltille olen opettanut suurimman osan tempuista naksuttimella koiran tarjoamisen kautta, eli ilman käsi- tai vartaloapuja. Koulutuksessa pyrinkin siihen, että koira mahdollisimman paljon saa oivaltaa itse, mitä sen kuuluisi tehdä. Lisäksi haluan panostaa erityisesti koiran ja ohjaajan väliseen suhteeseen, sillä se on asia, joka kantaa myös kisakehässä jännityksen keskellä, sekä näkyy arjessa; arkeahan koirien kanssa pääsääntöisesti eletään. Henkilökohtaisesti arvostan mutkatonta arkea hyvin korkealle, ja koirien haastaminen älyllisesti erilaisten harrastusten parissa on riittävän liikunnan lisänä tie väsyneisiin ja onnellisiin koiriin.

Olen käynyt arkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin, kilpatottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin sekä koiratanssin koulutusohjaajakurssin. Kouluttaudun tällä hetkellä koiratanssin ylituomariksi. Olen omissa harrastusseuroissani kouluttanut useita vuosia toko- ja temppu/koiratanssiryhmiä, ja minusta on erityisen antoisaa nähdä, kuinka koirakot kehittyvät kurssien edetessä!
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä.