Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä.
Lauri Pyhälä
Kouluttajan esittely
Nimeni on Lauri Pyhälä, ja olen aloittanut Kompassilla syksyllä 2019, oltuani ensin täällä kahdeksan kuukautta harjoittelussa lokakuusta 2018. Viimeistelen tällä hetkellä eläintenkouluttajan ammattitutkintoon valmistavia opintojani Amiedussa.

Eläinten kouluttaminen on ollut jo nuoresta asti ammatillinen tavoitteeni, ja olenkin jo useamman vuoden ajan pyrkinyt keräämään mahdollisimman paljon tietotaitoa ja käytännön kokemusta, josta ammentaa käytännön kouluttamisessa. Alan mielenkiintoiseksi tekee se, ettei koskaan voi olla täysin valmis, ja uutta opittavaa riittää aina.

Erityisen palkitsevaa eläinten kouluttamisessa on myös nähdä se oppimisen ja onnistumisen riemu, jonka sekä koira, että omistaja itse, pääsevät kokemaan. On kuin uusi keskusteluyhteys avautuisi näiden kahden välillä. Tämän toivonkin tapahtuvan mahdollisimman monella kohtaamistani koirakoista.  Yleisestikin mielestäni omistajan ja koiran välinen selkeä ja johdonmukainen kommunikointi, on sujuvan ja palkitsevan yhteiselon perusta.

Koulutan perjantaisin pääasiassa pentuja, joiden perustaitojen kouluttaminen onkin yksi mielenkiinnon kohteistani. Mielestäni pennun perustaitojen opettaminen on yksi tärkeimmistä koiranomistajan tehtävistä, jonka kanssa kannattaakin nähdä hieman vaivaa, jotta saadaan tulevaisuuden yhteiselolle kestävä perustus. Se säästää sekä omistajan, että koiran, monilta tulevaisuuden ongelmilta, ja nähty työ maksaakin itsensä takaisin moninkertaisesti.