Lauri Pyhälä
Tiimiläisen esittely
Olen Lauri Pyhälä, ja aloittanut Kompassilla syksyllä 2019, oltuani täällä ensin harjoittelussa lokakuusta 2018.  Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin kevättalvella 2020.

Eläinten kouluttaminen on kiehtonut minua jo nuoresta asti, ja olenkin useamman vuoden ajan pyrkinyt keräämään mahdollisimman paljon tietotaitoa, josta ammentaa käytännön kouluttamisessa. Lähestyn kouluttamista hyvin teoreettisesta näkökulmasta, ja se onkin tekemiseni punainen lanka, jota sitten käytännössä sovelletaan. Tämä näkyy kursseillani vahvasti, ja tavoitteenani onkin että kohtaamani koiranomistajat saisivat harjoittelun lisäksi ymmärrystä koiriensa koulutuksen ja käyttäytymisen periaatteista, jotta myös kotiharjoittelu olisi laadukasta ja onnistunutta.

Erityisen palkitsevaa eläinten kouluttamisessa on nähdä koiran ja omistajan oppimisen ja onnistumisen riemu. On kuin uusi keskusteluyhteys avautuisi näiden kahden välillä. Tämän toivonkin tapahtuvan mahdollisimman monelle kohtaamistani koirakoista. Se vaatii ohjaajalta selkeyttä, koiran kuuntelua ja kärsivällisyyttä, mutta mahdollistaa täysin uudenlaisen yhteistyön.  Mielestäni omistajan ja koiran välinen selkeä ja johdonmukainen kommunikointi onkin yksi sujuvan ja palkitsevan yhteiselon kulmakivistä.

Koulutan pääasiassa pentuja, joiden perustaitojen kouluttaminen on yksi mielenkiinnon kohteistani. Koen, että pennun perustaitojen opettaminen on yksi tärkeimmistä koiranomistajan tehtävistä, jonka kanssa kannattaakin nähdä hieman vaivaa, jotta saadaan tulevaisuudelle kestävä perustus. Se säästää sekä omistajan, että koiran monilta tulevaisuuden haasteilta, ja nähty työ maksaakin itsensä takaisin moninkertaisesti.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä.