Janina Christides
Tiimiläisen esittely
Hei, olen Janina Christides, ja opiskelen eläintenkouluttajaksi- sekä hoitajaksi Amiedussa, josta valmistun suunnitellusti vuoden 2020 alussa. Olen myös valmistunut Eläinavusteiseksi Valmentajaksi ja tämän lisäksi Centered Riding Level 1 ohjaajaksi vuonna 2019.

Työskentelen päivisin eläinpihalla, jossa pidän huolta noin 70 eri eläimestä. Eläinpihan eläimiä koulutan aina kun aikaa löytyy, kutsun sitä "hyötykoulutukseksi", eli työn oheista koulutusta jonka avulla eläinten hyvinvointi vahvistuu rutiinien ollessa mahdollisimman stressittömiä, ja näin ollen myös oma työ helpottuu.  

Eräs lapsuudenmuisto tulee aina mieleen ajatellessani omia tavoitteitani koirien koulutukseen liittyen. Istuin autossa isäni ajaessa Helsingin keskustassa ja näin kadulla vanhemman herrasmiehen koiransa kanssa. He kävelivät rauhallisesti vierekkäin, ja pysähtyivät ajoittain katsomaan kaupan ikkunoita matkalla. Tämä rauhallisuus ja yhteistyö koiran ja ihmisen välillä oli juuri mitä itse toivoin omien lemmikkieni kanssa. Tuo "hiljainen keskustelu" eläimen kanssa, joka on muille melkein huomaamaton, on minulle kauneinta maailmassa. Matka on ollut pitkä, ja jatkuu vieläkin, mutta päivittäin näen miten koulutussessiot tuovat koirilleni itsevarmuutta ja iloa, ja mitä tärkeintä, saamme työkalut erilaisten haasteiden ylittämiseen yhdessä. Koulutussessioiden avulla opimme myös pysähtymään ja miettimään mitä voisimme tehdä koiran käyttäytyessä esimerkiksi ongelmallisesti. Opimme analysoimaan, hyväksymään, ja auttamaan lemmikeitämme parhaamme mukaan, ja turhat rankut jäävät pois.  

Parasta eläintenkouluttamisessa on oppia kuinka taitavia ja omaperäisiä omat lemmikit (ja kaikki eläimet) ovat. Samalla omistaja oppii myös ymmärtämään itseään ja kehonkieltään paremmin. Lähetämme helposti tiedostamatta signaaleja lemmikeille jotka ne tulkitsevat omalla tavallaan. Muiden kanssa treenaaminen mahdollistaa sen, että meille kerrotaan mitä emme itse huomaa. Näin ollen pääsemme ymmärtämään mitä oikeasti viestimme lemmikeillemme.  
 

Tällä hetkellä kanssani asustaa kaksi koiraa; Chiqui, sekarotuinen, jonka löysin kodittomana työskennellessäni hevostallilla Espanjassa, sekä Tico, chihuahua, joka tuli Chiquille kaveriksi. Koirien lisäksi kotona asustaa kaksi kissaa, sekä muutama kananen.  

Koirani Chiqui on aina ollut herkkä ja "anteeksipyytävä" koira. Kuitenkin agility treeneissä koira puhkeaa kukkaan ja jopa komentelee minua jos mokaan radalla. On ihana nähdä miten paljon itsevarmuutta koira saa jo yhden tunnin aikana. Tico on taas tyypillinen chihu, joka miettii kaksi, joskin kolme kertaa ennen kuin kuuntelee mitä häneltä pyydän. Treeneissä kuitenkin Ticolla loistaa tuo chihun rohkeus ja asenne, ja on mahtavaa seurata kuinka tarkasti hän keskittyy tehtäväänsä. Tunnen suunnatonta ylpeyttä ja onnea nähdessäni koirieni edistyvän,  oppiessani niiden vahvuudet ja heikkoudet, sekä huomatessani miten ne haluavat tehdä asioita kanssani, koska olemme tiimi. Tätä toivon, että kaikki lemmikinomistajat pääsisivät kokemaan omien nöpöneniensä kanssa.
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä.