Jenni Ojala
Tiimiläisen esittely
Olen Jenni Ojala, vuonna -90 syntynyt koira-alan ammattilainen ja intohimoinen koiraharrastaja Pohjois-Suomesta. Valmistuin Kannuksen kennellinjalta yhdistelmätutkinnosta vuonna 2010. Siitä eteenpäin olen työskennellyt Koirakoulu Active Dogilla Haukiputaalla kesään 2016 asti kunnes päätin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni etelään muuttamisesta. Olen kilpaillut agilityssä, tokossa, noutajien metsästyskokeissa, suojelussa ja erikoisjäljellä. Nykyinen päälajini on suojelu.
 
Sain ensimmäisen koirani (kääpiövillakoira Rita) vuonna 2002 ja innostuin myös harrastamisesta välittömästi. Perheeni ei ollut lainkaan kiinnostunut eläimistä, joten otin heti täyden vastuun koirani hoitamisesta ja kouluttamisesta aina trimmaamista myöten. Luin paljon kirjoja ja kokeilin eri temppujen ja tehtävien opettamista ennakkoluulottomasti. Rita kulki mukanani kaikkialle ja käyttäytyi aina moitteettomasti, mistä olen edelleen ylpeä ottaen huomioon miten tyhjän päältä aloitin sen kanssa "kouluttajan urani" 12-vuotiaana. Agility oli ensimmäinen laji, jossa kilpailin. Rita nousikin mini3-luokkaan 9 startilla.

Kesällä 2006 hankin keeshondnarttu Saidan samaan aikaan, kun aloitin opinnot Kannuksessa. Saida oli äärimmäisen hieno ja opettavainen koira, joka johdatti minut tavoitteellisen kilpailemisen maailmaan. Tokossa hankimme TK1-, TK2-, ja TK3-koulutustunnukset sekä FI TVA -tittelin. Lisäksi saavutimme nuorten SM-kultaa ja joukkue SM-hopeaa 2007, varsinaista SM-hopeaa 2009, SM5-sijan 2010, kisasimme maajoukkuekarsinnoissa monena vuotena ja kuuluimme Valmennusrenkaaseen. Noihin aikoihin minulla oli myös käyttölabradorinarttu, jonka kisasin FI TVA:ksi.

Vuonna 2011 taloon tuli ensimmäinen käyttölinjainen belgianpaimenkoira malinoisnarttu Moodi. Sen myötä tutustuin suojeluun ja hurahdin lajiin toden teolla. Moodin kanssa tehtynä on pari IP3-koulutustunnusta ja kahdesti ehdimme osallistua rotumestaruuskisoihinkin, mutta valitettavasti koira joutui jäämään lajista varhaiseläkkeelle. Lisäksi se on agilityn maxi2-luokassa ja tokon erikoisvoittajaluokassa. Nykyään harrastamme pääasiassa erikoisjälkeä. Rotuna mali on vienyt mennessään ja minulla on pari nuorempaakin samanrotuista harrastuskoiran taimea. Tarkoitus olisi aloittaa kasvattaminen lähivuosina.
 
Vuosien varrella laumassani on vieraillut myös useita projekti- ja ongelmakoiratapauksia. Minulla on siis ollut ilo kouluttaa hyvin erityyppisiä koiria herkistä seurakoirista vahvaviettisiin palveluskoiriin. Omakohtainen kokemus hyvin monenlaisista koirista on kehittänyt ammattitaitoani valtavasti. Sanoisinkin, että tärkeintä on oppia tarkkailemaan ja tulkitsemaan jokaista koiraa yksilönä ja sitä kautta löytää tehokkaimmat väylät koulutuksessa etenemiselle. Arvostan vahvaa arkitottelevaisuutta ja panostan siihen todella paljon omien koirieni kanssa. Koirien tulee voida luottaa ohjaajaansa ja tavoite on, että ne haluavat tehdä tämän kanssa yhteistyötä tilanteessa kuin tilanteessa.
 
Tässä on pieni kooste treenivideoistani vuosien varrelta 
https://www.youtube.com/watch?v=zxYJxIIMIi8 
Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä.