Trimmaamo
Thumb tuija trimmaa raikuaVaraa aika soittamalla numeroon 0400 489 271 arkisin klo 10.00-17.00.
Luethan myös sivun alaosassa olevat peruutusehtomme.

Trimmaamo sijaitsee tilojemme takaosassa, toisessa kerroksessa.
Valitettavasti meille ei ole esteetöntä kulkua, vaan portaat.

VARAUSKALENTERIIMME

Toimintaperiaatteemme

Trimmaamossamme koiran hyvinvointi on etusijalla. Pyrimme tekemään käsittelystä koiralle aina mahdollisimman miellyttävää. Näin koirien hoitotoimenpiteet ovat jatkossakin helpompia ja hoitotulos paras mahdollinen. Tarvittaessa opastamme koiran käsittelyssä ja annamme ohjeita kotiharjoituksiin.  Varattavissa aikoja myös erilliseen käsittelykoulutukseen, missä voidaan totuttaa koiria esim. kynsienleikkuuseen tai harjaamiseen. Trimmaajamme Tuija Juselius on ammatiltaan myös eläintenkouluttaja sekä koirahieroja, joten hänellä on erinomainen tietotaito koirien hyvinvoinnista ja käsittelystä. 

Koiran tuominen trimmaukseen

Koira olisi hyvä tuoda trimmaukseen takuttomana. Mikäli turkki on puhdas, on takkujen selvittely helpompaa. Jos koiraa ei pestä trimmauksen yhteydessä, tulee koira pestä edellisenä iltana shampoolla ja turkki tulee föönata suoraksi (vesikoirilla riittää shampoolla pesu). Jos turkissa on kuraa ja hiekkaa, ei koiraa voi trimmata ilman uusintapesua. Ideaalitilanne on, että koiraa ulkoilutetaan mahdollisimman vähän pesun jälkeen, jotta tassut ja mahanalus eivät hiekkaannu. 
Nypintään tuotava koira tulee pestä kotona kaksi viikkoa ennen nypintää ja ennen nypintää pestään shamppoolla vain jalat ja masu, ei enää selkäturkkia. 

Trimmauksesta

Voit jäädä seuraamaan koirsi trimmausta tai koira on myös mahdollista jättää trimmauksen ajaksi ja voit itse lähteä asioille. Trimmausta seuratessa oppii myös paljon, sillä voit samalla halutessasi opetella trimmausta ja esittää toivomuksia ja kysymyksiä sitä mukaa kun niitä tulee mieleen. Kun jätät koirasi trimmaukseen, voit kertoa toiveesti, minkälaiseen malliin haluat koirasi leikattavan ja kertoa muista asioista, joista trimmaajamme on hyvä tietää. Koiran haun yhteydessä trimmaajamme kertoo trimmauksen kulusta, turkin ja ihon tilasta sekä antaa ohjeita kotihoitoon. Koirat trimmataan pöydällä ja trimmauksen aikana käytetään kaulanauhaa, joka estää koiraa putoamasta pöydältä.

Koira pestään ensin koiralle sopivalla shampoolla (mainitsethan jos koiralla on herkkä iho) ja sen jälkeen koira kuivataan föönillä. Tämän jälkeen puhdas turkki ajetaan koneella. Mikäli haluat, että turkki vedetään koneella ensin ja sitten vasta pestään, niin mainitsethan asiasta varatessasi aikaa ja koira tulee tuoda tässä tapauksessa puhtaana, ettei trimmauskoneen terät mene rikki. 
Turkki voidaan vetää koneella pääsääntöisesti 1,2mm, 1,6mm, 2,0mm, 3,2mm, 6,3mm, 9,5mm, 13mm tai 20mm pituiseksi.
Trimmaukseen sisältyy myös kynsien leikkaus. 

Kuinka pitkä aika kannattaa varata?

Jokainen koira ja turkki on yksilöllinen, mutta tässä suuntaa antavia esimerkkejä koiran koon mukaan:
 • pienet koirat ajelu tai saksiminen 1h - 1h 30min
 • keskikokoiset koirat ajelu tai saksiminen 1h 15min - 1h 45min
 • isot koirat ajelu tai saksiminen 1h 30min - 2h
 • jättikokoiset koirat ajelu tai saksiminen 1h 45min - 2h
 • pesu ilman föönausta 30min
 • pesu ja kuivaus föönaamaalla turkin laadusta riippuen 45min - 1h 30 min.
Jos et ole varma minkä ajan valitset koirallesi, voit joko valita hieman pidemmän ajan varmuuden vuoksi (veloitamme vain käytetyn ajan) tai sitten voit soittaa trimmaamon numeroon ja keskustella trimmaajan kanssa asiasta. Jos koirallasi on hitaasti kuivuva turkki, turkki on tiheä, pitkä tai takussa, tai koira pelkää, kannattaa varata 30 min lisää alkuperäiseen aikaan. 

Hinnasto (1.1.2018 alkaen) 

Tarkemmat hinnat näet kätevästi ajanvarauskalenterista varauksen yhteydessä, mutta tässä muutamia esimerkkejä:

Trimmaus koneella tai saksilla (ei sis. pesua)
 • 1h 58€
 • 1h 30min 78€
 • 2h 98€
Pesu, kuivaus ja trimmaus koneella tai saksilla
 • 1h 50€
 • 1,5h 70€
 • 2h 90€
Pesu ja kuivaus, pohjavillan tai takkujen poisto
 • 40min 40€
 • 1h 50€
 • 1,5h 70€

Turkin nyppiminen
 • 1h 58€
 • 1,5h 78€
 • 2h 98€

Kynsien leikkaus erikseen
10min 12€

Maksuvälineenä käy käteinen, pankki- sekä luottokortti. Myymälässämme on myynnissä perustrimmaustarvikkeita.Likaisen koiran (ei pesua tilattuna) trimmauksesta veloitamme 15€ lisän, sillä sakset ja trimmiterät tylsyvät ja joudumme niitä teroituttamaan.    

Trimmaamon yhteydessä on myynnissä trimmaustarvikkeita ja maksuna käy käteinen, pankki- sekä luottokortti.

Varatun ajan peruminen

Varatun ajan voi perua veloituksetta, kun se tehdään tekstiviestitse 0400 489 271 viimeistään 24h ennen ennen varattua aikaa. Mikäli varaus perutaan tätä myöhemmin, veloitamme koko varatun ajan hinnan. 

TRIMMAAJAN ESITTELY

Olen ammattitutkinnon suorittanut trimmaaja Tuija Juselius ja trimmaan kaikkia rotuja mukaan lukien myös nypittävät rodut. Trimmauksessa erikoisosaamisenani ovat yli 20vuoden kokemuksella snautserirodut (kääpiösnautseri, snautseri ja suursnautseri) ja lisäksi olen erikoistunut mm. jackrussellinterrieriin (russeli), karkeakarvaiseen saksanseisojaan, kiinanharjakoiraan (naku ja puffi) sekä cockerspanieliin. Teen em. roduille myös näyttelytrimmauksia. Tarvittaessa opastan turkin hoidossa ja annan vinkkejä turkinhoitoaineisiin ja välineisiin.
Olen opiskellut Eläintenhoitajan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa eläinten kouluttajaksi ja tulen suorittamaan siitä myös näyttötutkinnon. Koirahierojaksi olen opiskellut ELK Weter:ssä.
Omaa osaamista täydennän vuosittain erilaisilla kursseilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.Omat rotuni ovat suursnautseri, karkeakarvainen saksanseisoja ja cairnterrieri. Kasvatan suursnautsereita ja harrastan mm. eri palveluskoiralajeja, agilityä, TOKOa, vetohiihtoa ja näyttelyitä. Olen kouluttanut suursnautsereita aina käyttövalioksi asti ja kilpaillut useampana vuonna Palveluskoirien SM-kilpailuissa. Toimin SKL:n luonnetestituomarina sekä olen MH-luonnekuvauksen B-toimihenkilö. Teen myös koirahierontaa.

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme sitoudut käyttämään evästeitä.