Maija Rýd

Moikka! Minä olen Maija Rýd! Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (Amiedu, 2019) ja olen Suomen Eläintenkouluttajat ry:n jäsen, allekirjoittaen eläinten kouluttamista koskevat eettiset säännöt. Kompassissa matkani alkaa tammikuussa 2022. Omalla yritysnimelläni (team Nauraen Menee) olen tehnyt yksityiskoulutusta niin arkikäytöskoulutuksessa kuin harrastuslajivalmennuksissa vuodesta 2019 alkaen.  

Intohimoinen koira- ja eläinharrastaja olen ollut pienestä pitäen, mutta syvään päätyyn sukelsin ensimmäisen ikioman koirani kanssa teininä vuonna 2006. Novascotiannoutaja Taran kanssa tutustuin koiraharrastuksiin, intoutuen etenkin agilitysta. Vuonna 2009 saapui perheeseen australianpaimenkoira Kida, joka omalla olemuksellaan antoi ensisysäyksen tutustua syvällisemmin eläintenkouluttamisen maailmaan. Aussieiden tielle on jääty, sillä nykyisin koiraelämääni rikastuttaa australianpaimenkoira Nauru, Naurun poika auspai Meno sekä Menon tytär, auspai Härnä.

Rakastan koiraharrastuksien monipuolisuutta ja olen innokkaasti tutustunut moniin eri lajeihin. Agility on pysynyt lajikirjon ykkösenä ja siinä olen aktiiviesti kouluttanut ja kilpaillut vuodesta 2012 lähtien. Olemme kuitenkin käyneet tottelevaisuuskokeissa, rallytokoilemassa, jälki- ja hakumetsillä sekä uusimpana tulokkaana myös hooperstreeneissä. Myös doboilu ja muu koiran kehonhuolto on lähellä sydäntäni. Olen valmistunut Dipl.Urheilukoirahierojaksi (2021), joten minulta voi tilata myös koiran hierontoja Kompassinkin tiloissa! Vapaa-ajalla tykkäämme koirieni kanssa ladata akkuja metsävaelluksilla tai vetolenkeillä kickbiken siivittämänä.

Koulutuksissani painotan hyvien perustaitojen opetteluun. Vakaa pohja tekee uusien asioiden opettelusta rutkasti helpompaa! Lisäksi arvotan korkealle ihmisen ja koiran välisen kontaktin ja yhteistyön, sekä ihmisen ja koiran välisen ymmärryksen ja kunnioituksen. Kannustan tarkastelemaan koulutustilanteita koiran silmin ja tarkastelen koulutustilanteita ja -tehtäviä aina yksilökohtaisesti.

Päivitän omaa osaamistani jatkuvasti erilaisilla kursseilla, luennoilla sekä koulutuksissa. Minulta löytyy myös laajasti tietoutta liittyen koirien ruokintaan.

"A dog is the only thing on earth that loves you more than he/she loves himself/herself.” ― Josh Billings



tammikuu
maaliskuu
huhtikuu
toukokuu
kesäkuu
heinäkuu

Palvelut

Koirahieronta
Hieronnan peruskäynti
Oireilevan koiran käynti
Hieronnan kotiohjeet